Ondernemer gezocht

Het BIERMUSEUM KAMPEN is een bijzondere plek. Het prachtig ingerichte pand is onderdeel van Museum Huys der Kunsten en vertelt een bijzonder verhaal. In het historische patriciërs-huis uit de veertiende eeuw wordt de geschiedenis op een wel hele leuke manier tastbaar; met Middeleeuws bier worden proeverijen gehouden… Het unieke is dat het geen horeca-bestemming heeft, maar een culturele bestemming. Toch heeft de
gemeente zich bereid verklaard een alcoholvergunning te verstrekken. De ideale directeur is iemand die de handen uit de mouwen steekt, gastvrij is, van een goed gesprek én een goed bier houdt en gevoel heeft voor kwaliteit. Een cultureel en creatief ondernemer die het Biermuseum wil huren en laat groeien en bloeien.


Een Biermuseum op de begane grond van een Rijksmonument met Winkel en Galerij. Het museum beschikt over twee eigen Middeleeuwse bieren: Kamper Trots en Kamper Vreugd, elk gebaseerd op waargebeurde geschiedenis. Beide bieren zijn tot leven gebracht als echt bestaande personages in samenwerking met Theaterbureau Ventura. Daarnaast kunnen mensen hier Dé Hanze - Experience beleven, een robuuste fles Hanze-tripple drinken uit een handgemaakte replica van de historische bierpul uit 1350. Het Biermuseum bevindt zich in het hart van de oude Hanzestad Kampen. Stelt u zich eens voor: muren van een meter dik! Zware balken beschilderd met de originele rankenschildering. Het wapen van Kampen op de sierlijke consoles. Het Biermuseum van Kampen is een plek waar geschiedenis en cultuur samenkomen. Dit monumentale pand, waarvan de benedenverdieping (het Biermuseum) nu te huur staat, is inclusief het geweldige concept van de middeleeuwse proeverijen. Bovendien beschikt het museum over een goedwerkende website met reserveringssysteem gelinkt aan de marketingsite van de gemeente Kampen. Twee en een half jaar intensieve marketing hebben Biermuseum Kampen op de kaart gezet. Het Biermuseum trekt zowel lokale bewoners als bezoekers aan. Veel vaste afnemers, groepsreserveringen etc. Mensen die zich graag onderdompelen in authentieke sferen om tijden van weleer te doen herleven. Zet de tijd stil en geniet!

Het Biermuseum Kampen is gevestigd in de Voorstraat, het oudste deel van Kampen. Het prachtig gerestaureerde pand dateert uit 1440, de glorietijd van de handel in onze Hanzestad. Over de bijna 600 jaar sinds de bouw van deze patriciërswoning zijn onnoemelijk veel historische verhalen te vertellen. Belangrijkste onderdeel is het Middeleeuwse Proeflokaal met drie eigen ontwikkelde speciaal bieren gebaseerd op het roemrijke verleden van Hanzestad Kampen. Bij binnenkomst vindt u de Museumwinkel met bier en bierglazen, geschenkpakketten en nog veel meer. Achter in de winkel bevindt zich een onverwacht ruime pantry. Ruimte om koffie te zetten, pakketten te maken en opslag. Uiteraard sfeervol gepresenteerd. Een balie met kassa zijn vanzelfsprekend aanwezig. De historische Galerij (12 meter diep) vertelt de geschiedenis van Kampen in woord en beeld. De Galerij leidt iedere bezoeker naar het Middeleeuws proeflokaal waar dagelijks proeverijen worden georganiseerd. Misschien nog wel het mooiste van alles zijn de vier vaste vrijwilligers die op dit moment het museum openhouden; gewoon omdat het zo’n mooie plek en zo’n uniek concept is.
En omdat het heel erg gezellig is!