GEEN OPLEVERING

Het leuke boek Geen Oplevering werd uitgebracht ter gelegenheid van het 25jarig bestaan van de Vriendenclub. Het boek verteld over de oprichting van de stichting; hoe het een paar jonge kunstenaars gelukt is om een historische smederij én het eerste stenen woonhuis (1440) van de stad te kopen. Het legt ook uit hoe de ambitie ontstond om dit voor de toekomst te bewaren door er een museum van te maken.
Al onze Vrienden kregen een exemplaar en dat hebben we gevierd in gezelschap van twee inmiddels (oud) burgemeesters Henk Kleemans en Bort Koelewijn. Burgemeester Kleemans werd in de jaren negentig onze eerste Vriend. Inmiddels hebben velen zijn voorbeeld gevolgd, waaronder Bort Koelewijn. Ook u kunt vriend worden, zie elders op deze site.
Het boek Geen Oplevering is geschreven door Saskia Lensink, de foto’s waren van Obbe J. Deelstra en Henk Boudewijns. Het boek verscheen in een oplage van 100 exemplaren die enorm snel opraakte, er bleek veel belangstelling voor. In 2018 hebben we een nieuwe oplage laten drukken die eveneens spoedig uitverkocht raakte. Afgelopen jaar is in goede samenwerking met Pear uitgeverij een laatste versie verschenen van 200 exemplaren, hierbij is het boek tevens geregistreerd met ISBNnummer dus voor iedereen overal te bestellen.
Natuurlijk kunt u ook in onze museumwinkel terecht tijdens openingstijden van het museum. (donderdag tot en met zondag tussen 13.00 en 17.00 uur).